U manju činiju sipajte mlaku vodu, dodajte šećer i izmrvite kvasac. Ostavite 5–10 minuta da zapeni.
U veću činiju prosejte brašno, dodajte so. Sipajte nadošli kvasac i ulje. Mešajte dok ne dobijete vlažno, lepljivo testo.
Pokrijte folijom, ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta.
Navlaženim rukama preklopite testo sa četiri strane ka sredini (kao koverat). Okrenite šavom na dole i pokrijte. Ponavljajte na svakih 30 minuta ukupno 3 puta pa ga nakon toga prekrijte ponovo folijom i ostavite da odmori 24h.
Nauljite tepsiju i prste. Prebacite testo, nežno ga pritiskajte i gurajte ka ivicama. Prstima napravite udubljenja, premažite uljem, pospite grubu so i ruzmarin.
Rernu zagrejte na 230°C. Pecite 25–30 minuta dok ne porumeni.
Ostavite 10 minuta da se ohladi. Poslužite uz masline, sir ili maslinovo ulje.