Go Back
Vreme Pripreme 1 day
Vreme Spremanja 30 minutes
Porcije: 8
Obrok: Snack
Kuhinja: Mediterranean
Kalorije: 220

Sastojci
  

  • 500 g mekog pšeničnog brašna T-400
  • 10 g svežeg kvasca ili 3 g suvog
  • 350 ml mlake vode
  • 10 g fine morske soli
  • 3 g šećera
  • 30 ml ekstra devičanskog maslinovog ulja + malo za premazivanje
  • Gruba morska so i svež ruzmarin za posipanje po želji

Method
 

  1. U manju činiju sipajte mlaku vodu, dodajte šećer i izmrvite kvasac. Ostavite 5–10 minuta da zapeni.
  2. U veću činiju prosejte brašno, dodajte so. Sipajte nadošli kvasac i ulje. Mešajte dok ne dobijete vlažno, lepljivo testo.
    rosejte brašno, dodajte so. Sipajte nadošli kvasac i ulje.
  3. Pokrijte folijom, ostavite na sobnoj temperaturi 30 minuta.
  4. Navlaženim rukama preklopite testo sa četiri strane ka sredini (kao koverat). Okrenite šavom na dole i pokrijte. Ponavljajte na svakih 30 minuta ukupno 3 puta pa ga nakon toga prekrijte ponovo folijom i ostavite da odmori 24h.
    Navlaženim rukama preklopite testo
  5. Nauljite tepsiju i prste. Prebacite testo, nežno ga pritiskajte i gurajte ka ivicama. Prstima napravite udubljenja, premažite uljem, pospite grubu so i ruzmarin.
    Prstima napravite udubljenja, premažite uljem, pospite grubu so i ruzmarin
  6. Rernu zagrejte na 230°C. Pecite 25–30 minuta dok ne porumeni.
    zagrejte rernu i pecite 25 minuta
  7. Ostavite 10 minuta da se ohladi. Poslužite uz masline, sir ili maslinovo ulje.
    Ostavite 10 minuta da se ohladi

Video